Україна

Умєров обговорив оборонну співпрацю з главою МЗС Польщі


Умєров обговорив оборонну співпрацю з главою МЗС Польщі

Сторони обговорили ситуацію на полі бою та торкнулися питання розбудови української оборонної промисловості, зокрема можливості залучення ресурсів ЄС.

Міністр оборони Рустем Умєров провів зустріч з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Про глава відомства повідомив у Фейсбук у неділю, 15 вересня.

Зокрема Умєров висловив вдячність за всебічну підтримку, яку Польща надає для відбиття російської агресії. Він зауважив про змістовні переговори щодо наступних кроків зміцнення співпраці.

І поінформував польську делегацію про останні події на полі бою.

Також додав, що росіяни модернізують свої інструменти терору, тож Україна має посилювати свої спроможності запобігання російським ударам і збільшення обсягів виробництва української зброї – одне з наших головних завдань.

“Зброя українського виробництва вже показала свою ефективність, вражаючі цілі на відстані майже 2500 км вглиб території ворога. Україна має значний промисловий потенціал, однак потребує достатнього фінансування”, – акцентував міністр оборони.

Умєров зазначив, що також обговорив з Сікорським роль Польщі у розбудові української оборонної промисловості, зокрема можливості залучення ресурсів ЄС. Він наголосив, що вже створено декілька гнучких моделей інвестування в українську оборонну промисловість, і Україна готова розглядати усі можливі формати спільного фінансування оборонних підприємств.

Нагадаємо, Україні потрібні польські літаки МіГ-29, однак для здійснення передачі необхідна допомога партнерів у питанні повітряного патрулювання над Польщею.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща виділить 100 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для української армії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Back to top button