Україна

ЗСУ отримали профінансовані Данією партію САУ Богдана


ЗСУ отримали профінансовані Данією партію САУ Богдана

В Україні виробляти зброю набагато дешевше, ніж виготовляти або купувати її на Заході. Данія закликає європейські країни фінансувати виробництво зброї на теренах України.

Українські військові вже отримали 18 артилерійських установок Богдана, виробництво яких профінансувала Данія. Про це у суботу, 14 вересня повідомив міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен під час виступу на форумі Ялтинської європейської стратегії.

Поульсен відвідав Україну в березні 2024 року. Тоді основним запитом було збільшення виробництва зброї – ракет, дронів і артилерії.

“Це була перша угода, яку ми уклали. У липні ми подали замовлення (українським виробникам. – ред.) на виробництво 18 артилерійських систем Богдана, а цими вихідними їх вже передали українським Збройним силам”, – сказав міністр оборони Данії.

Він також зазначив, що в Україні виробляти зброю набагато дешевше, ніж виготовляти або купувати її на Заході. Також дешевше підтримувати її працездатність. З огляду на цей фактор, Данія закликає європейські країни фінансувати виробництво зброї на теренах України.

Колишній міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін, у свою чергу, зазначив, що кожне українське оборонне підприємство може виготовляти більше зброї. Однак для цього потрібне достатнє фінансування.

Нагадаємо, у серпні Данія анонсувала новий пакет пожертв на суму близько 783 млн данських крон (понад 104 мн євро) для підтримки військових потреб України. Основні кошти будуть спрямовані на закупівлю нової військової техніки через українську оборонну промисловість і міжнародних партнерів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Back to top button