Україна

У Польщі закликають ЄС позбавити соцвиплат українських чоловіків


У Польщі закликають ЄС позбавити соцвиплат українських чоловіків

Політика багатьох країн Євросоюзу шкодить обороноздатності та економічній стабільності України.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пропонує європейським країнам скасувати соціальні виплати українським чоловікам мобілізаційного віку в Європі, щоб заохотити їх служити в армії у своїй країні. З відповідною заявою він виступив у суботу, 14 вересня на форумі Ялтинська європейська стратегія.

Він зазначив, що сотні тисяч українських біженців проживають в європейських країнах з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 2022 року. Деякі з них – чоловіки, які нелегально втекли з України, щоб уникнути мобілізації. В Європі вони отримують значну допомогу від урядів.

Сікорський зазначив, що нинішня політика багатьох країн ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України.

Аби заохотити чоловіків повернутися в Україну, Сікорський запропонував скасувати соціальні виплати для українських чоловіків, які перебувають у Європі.

“Ось практична ідея, яка допоможе фінансам Західної Європи, політично допоможе традиційним партіям проти правих радикалів і допоможе Україні”, – сказав Сікорський.

Він додав, що отримувати фінансову допомогу в обмін на “не призов на військову службу, не є правом людини”. Зі свого боку глава МЗС України Андрій Сибіга заявив, що підтримує цю ідею.

Раніше повідомлялося, що майже чверть мільйона українців позбавили тимчасового захисту в ФРН, оскільки вони або отримали інший статус захисту, або остаточно покинули територію Німеччини. 

В Ірландії різко скоротять виплати для українських біженців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button