Події

‼️Сьогодні завдяки роботі Координаційного штабу з питань поводження з війсь…

Forwarded From Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

‼️Сьогодні завдяки роботі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента повертаються додому ще 49 наших громадян.

Цей обмін особливий, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23. Зокрема це цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення.

Вдалося звільнити також жінок, які зазнали негуманного поводження зокрема через примусову участь у так званому “судовому процесі” над захисниками Маріуполя.

Вийшла на волю кримськотатарська активістка Леніє Умерова, захоплена росіянами під час перетину кордону Грузії.

➡️Серед звільнених 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро – представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків, 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. Решта семеро — цивільні.

Звільнені оборонці захищали нашу землю на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.

Додому повертається також Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук, який керував військовим шпиталем у Маріуполі в найважчі часи.

????Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну.

Координаційний штаб також наголошує, що він є єдиним уповноваженим органом, який здійснює всі процеси, пов’язані з перемовинами та поверненням наших Захисниць та Захисників.

Усі звільнені з російського полону пройдуть медичний огляд, отримають допомогу з фізичної та психологічної реабілітації, всі належні виплати за весь час перебування в неволі та реінтегруються в суспільство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =

Back to top button