Світ

Росія розробляє новий безпілотник з китайським двигуном – ЗМІ

Росія розробляє новий безпілотник з китайським двигуном - ЗМІ

Фото: Reuters

Фото, яке надали журналістам Reuters джерела

Джерела Reuters показали фото нібито цього дрона, але журналісти не змогли підтвердити їхню справжність.

РФ почала виробництво нового ударного безпілотника дальнього радіусу дії під назвою Гарпія-А1. Для цього використовується китайський двигун та деталі. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Виготовленням нових дронів займається компанія ІЕМЗ Купол, яке є дочірнім підприємством російського виробника озброєнь Алмаз-Антей. Повідомляється, що в період з липня 2023 року по липень 2024 року було виготовило понад 2500 Гарпій.

Росія нібито вже застосовувала Гарпію проти військових і цивільних об’єктів в Україні. Джерела зокрема надали виданню фото нібито нового дрона, але в Reuters не знайшли інформацію, яка підтверджує справжність фото.

Новий дрон “дуже схожий на Shahed”, але начебто “має кілька відмінних рис”: унікальний плавник на болтах і двигуни Limbach L-550 E. Цей двигун спочатку був розроблений і виготовлений німецькою компанією, але тепер виробляється в Китаї місцевою фірмою Xiamen Limbach.

Злітна вага “Гарпії” становить менше 300 кілограмів, а максимальна дальність польоту – 1500 кілометрів. Про це вказано у виробничому контракті між компанією Купол і Міністерством оборони Росії. Ці параметри відповідають іранським безпілотникам Shahed-136, які Москва активно використовувала в Україні.

Компанія з виробництва двигунів не відповіла на запит агентства щодо використання їхніх запчастин.

У третьому кварталі цього року Вектор та Купол замовили у китайських компаній Juhang Aviation Technology та Redlepus Vector Industries 100 осей, карбюраторів та інших деталей двигунів Limbach.

Juhang – потрапила під британські санкції в лютому і американські санкції в травні за надання Росії обладнання для безпілотників.

В Держдепі сказали, чому Китай допомагає РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − nine =

Back to top button