Україна

Зеленський повідомив, коли буде другий Саміт миру


Зеленський повідомив, коли буде другий Саміт миру

На другому саміті буде окреслено бачення завершення війни в Україні. На цей захід буде запрошено Росію.

Другий Саміт миру буде проведено у листопаді поточного року. Про це сказав президент Володимир Зеленський на міжнародній конференції в Києві у п’ятницю, 13 вересня.

За його словами, на другому саміті буде окреслено бачення завершення війни в Україні. На цей захід буде запрошено Росію.

Президент підкреслив, що завершення війни з Росією можливе лише двома шляхами: силовим витісненням окупаційних військ або дипломатичним процесом, який передбачає повне звільнення територій України. При цьому він наголосив на важливій ролі США у зміцненні обороноздатності України та посиленні її позицій на шляху до перемоги.

“Такі загарбницькі війни, як війна Росії проти України, можуть закінчитися справедливо кількома шляхами: або армію-окупанта витісняють силою, або дипломатією, що гарантує збереження реальної незалежності країни та її очищення від окупації. І в першому, і в другому випадку Україна потребує сильних позицій. Із цим можуть допомогти Сполучені Штати”, – заявив Зеленський.

Глава держави планує зустрітися у вересні з американським президентом Джо Байденом, щоб представити план перемоги щодо завершення війни з Росією. Цей докумен включатиме “систему взаємопов’язаних рішень, які нададуть Україні достатньо сили – достатньо, щоб спрямувати цю війну на шлях до миру”.

Нагадаємо, перший Саміт миру пройшов 15-16 червня у Швейцарії. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полоненими та повернення викрадених РФ українських дітей. Комюніке за підсумками саміту підписали 84 країни і організації. Документ є відкритим для приєднання. Через деякий час низка країн підписали його.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Back to top button