Події

⚡️На зустрічі високих представників країн БРІКС у санкт-петербурзі секретар В…

⚡️На зустрічі високих представників країн БРІКС у санкт-петербурзі секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Акбар Ахмадіян запропонував створити всередині БРІКС спеціальну безпекову структуру.

▫️Ахмадіян наполягає, що члени БРІКС, окрім економічної співпраці, можуть створити «нову світову систему» у сфері безпеки.

❗️Якщо така структура буде створена, це неминуче призведе до загострення конфронтації із Заходом, який розглядатиме БРІКС як антизахідний альянс. Наразі БРІКС антизахідним не є, але росія та Іран докладають певних зусиль, щоб позиціонувати БРІКС саме як антизахідне об’єднання.

▫️Втім, ймовірність того, що Китай погодиться на цю пропозицію є дуже невисокою. Наразі завдання БРІКС – пошук консенсусу щодо нової глобальної фінансово-економічної системи. Найімовірніше, що з китайської перспективи цим і має все обмежуватися. 

▫️До того ж різні країни-члени БРІКС мають різні безпекові виклики і загрози, а також різний погляд на способи їх усунення. Тому учасникам буде вкрай складно досягти консенсусу щодо створення безпекової структури в БРІКС.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 − 2 =

Back to top button