Події

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру в ухиленні від …

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру в ухиленні від сплати понад 71 млн грн податків

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора народному депутату України І, ІІІ-VII скликань повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, колишній народний обранець всупереч обмеженням, встановленим законодавством, створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів. Він здійснював фактичне керівництво їх господарською діяльністю. Ці компанії серед іншого, одержували на банківські рахунки грошові кошти сумнівного походження, які перераховували на рахунки екснардепа. В подальшому він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту.

Впродовж 2011-2018 років підозрюваний одержав дохід в загальній сумі 387,6 млн грн, який підлягав оподаткуванню. Натомість він приховав факт отримання цього доходу та не відобразив його у податковій звітності. Відтак не нараховано та не сплачено до державного бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

За результатами проведених судово-економічних експертиз встановлено ухилення підозрюваним від сплати податків на загальну суму 71,4 млн грн.

Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − twelve =

Back to top button