Події

⚡️ Однією з найвизначніших політичних постатей у Північній Кореї є Кім Гьон Хі …

⚡️ Однією з найвизначніших політичних постатей у Північній Кореї є Кім Гьон Хі – донька засновника КНДР Кім Ір Сена та тітка нинішнього лідера країни Кім Чен Ина. 

◽️Вона відігравала ключову роль у політичному житті країни та обіймала високі державні посади, особливо в період правління її брата Кім Чен Іра, а також зробила значний внесок у формування культу особистості навколо родини Кімів. 

◽️ Після смерті брата у 2011 році вона активно підтримувала прихід до влади свого племінника Кім Чен Ина й мала великий вплив на нього, фактично будучи його наставницею на початку правління. Однак у 2013 році після страти її чоловіка за наказом молодого диктатора Кім Гьон Хі зникла з публічного простору на цілих сім років, очевидно, також потрапивши під каток масштабних політичних чисток. 

◽️ Це породило велику кількість спекуляцій щодо її долі. Були чутки, ніби Кім Гьон Хі померла чи навіть була страчена. Однак у 2020 році з’явилися повідомлення про її публічне повернення – вона відвідала концерт разом з Кім Чен Ином та його дружиною. Попри втрату впливу Кім Гьон Хі залишається важливою політичною фігурою в КНДР, оскільки вона є близькою родичкою північнокорейського диктатора. 

▶️Повністю з аналітичним звітом «Пропаганда Північної Кореї: Інформаційні стратегії та міжнародні наративи» можна ознайомитися за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-propaganda-pivnichnoyi-koreyi-informaczijni-strategiyi-ta-mizhnarodni-naratyvy/

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button