Події

Спалили три автівки військових у столиці – повідомлено про підозру п’ятьом кия…

Спалили три автівки військових у столиці – повідомлено про підозру п’ятьом киянам

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом мешканцям Києва за фактами перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, в кінці серпня-вересня 2024 року, шукаючи підробіток, підозрювані отримали повідомлення в Telegram з пропозиціями за 1000 доларів США знайти та спалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ чи інших військових формувань.

Чоловіки шукали такі автівки в районах, де вони проживають, фотографували їх та надсилали фото «куратору» у Telegram. Отримавши від замовника погодження на підпал цих авто та обіцянку заплатити 1000 доларів США, купували рідину для розпалювання вогню і чекали ночі, щоб виконати завдання.

У Голосіївському районі на вул. Ямській двоє молодиків підпалили автівку «Chevrolet Tahoe». У Дарницькому районі на вул. Урлівській двоє чоловіків підпалили автомобіль «Mercedes Vito», а в Оболонському районі на вул. Озерній підозрюваний підпалив автомобіль «Niva».

На свій мобільний телефон палії знімали, як машини горять з метою подальшого звітування перед замовником. Обіцяні 1000 доларів США ніхто із них так і не отримав.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за участі оперативників поліції Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − seven =

Back to top button