Світ

Білорусь провела навчання, щоб не допустити “курського сценарію”

Білорусь провела навчання, щоб не допустити курського сценарію

Фото: МВС Білорусі

Білоруси таким чином уявляють собі “бої за Берестейщину”

Представники режиму країни-співагресора заявили, що Мінськ “не збирається ні на кого нападати”, але завжди готовий “дати відсіч”.

Білорусь провела навчання з “припинення діяльності незаконних збройних формувань”. Їх організували через операцію українських військ в Курській області РФ. Про це повідомило видання Telegraf.news.

Навчання під назвою Столін-2024 пройшли в Брестській області на кордоні з Україною та Польщею, їх очолював міністр внутрішніх справ країни Іван Кубраков. 

План заходу складали “з урахуванням ситуації в Курській області”, а головним було “забезпечити безпеку населення”, щоб “не допустити прориву бойовиків у населені пункти”, стверджує білоруський чиновник.

За його словами, під час навчань не тільки підготували особовий склад і спецтехніку, а й “провели роботу з населенням”. Білоруські війська відпрацювали дії з боротьби з диверсійними групами як на підступах до міста, так і в його межах. Останній сценарій, за словами міністра, розглядається “як крайній випадок”.

“Важливо підготувати населення до можливого вторгнення озброєних груп із території суміжних держав, відпрацювавши механізми координації всіх служб. Наші люди повинні побачити: Білорусь не збирається ні на кого нападати, але завжди готова дати відсіч агресорам”, – запевняє голова Брестського облвиконкому Петро Пархомчик.

Нагадаємо, Білорусь була “змушена” перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії.

Прикордонники фіксують переміщення військ Білорусі вглиб їхньої країни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button