Події

⚡️ Міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хуей є однією з ключо…

⚡️ Міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хуей є однією з ключових фігур у формуванні зовнішньої політики країни та її представлення на міжнародній арені. Вона очолила МЗС у 2022 році та стала першою жінкою в історії КНДР на цій посаді.  

Бере активну участь у переговорах і виступах, що спрямовані на виправдання дій союзників Північної Кореї, таких як росія, і критику дій західних держав. 

◽️ У січні цього року на тлі повідомлень про передачу росії північнокорейських балістичних ракет вона побувала з візитом у москві. Під час зустрічей зі своїм російським колегою сергієм лавровим та лідером рф володимиром путіним наголошувала на тому, що «дружні та партнерські відносини між країнами вийшли на новий стратегічний рівень» та на необхідності поглиблення співпраці. Також у липні Чхве Сон Хуей приймала у Пхеньяні міністра закордонних справ білорусі м. риженкова.

❗️У своїх численних публічних виступах заперечує надання росії північнокорейської зброї та просуває вигідні рф і керівництву КНДР наративи.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button