Україна

Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту


Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

На Покровському напрямку ЗСУ відбивали 30 атак росіян, на Курахівському – 23 ворожі штурми.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 105 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в четвер, 12 вересня.
 
Війська РФ завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах сім ракетних ударів, застосувавши 16 ракет, 70 авіаційних ударів (задіяли, зокрема, 84 КАБ), здійснили 5028 обстрілів, 145 з них – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку ворог продовжував штурмові дії. Тут відбулося три бойових зіткнення в районах Гатища, Липців та Тихого. На Куп’янському напрямку зафіксовано 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Лозової, Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки.
 
На Лиманському напрямку наші війська відбивали 11 штурмових дій окупантів в районах Макіївки, Невського, Тернів, Греківки, Дружелюбівки та Тевердохлібового та Діброви. На Сіверському напрямку Силами оборони відбито одну атаку поблизу Виїмки.
 
На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив шість атак. Зусилля зосереджував у районах населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Дачне.
 
На Покровському напрямку захисники відбивали 30 атак. Основні зусилля росіяни зосередили у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Гродівки, Новотроїцького, Новогродівки, Селідового та Михайлівки.
 
На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Костянтинівки, Українська та Георгіївки. Загалом, ворог 23 рази намагався прорвати оборону військ ЗСУ на цьому напрямку.
 
На Времівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки наших позицій у напрямку Вугледара. Противник успіху не мав. На Оріхівському напрямку відбулося два, безуспішних для ворога боєзіткнення неподалік Малої Токмачки.
 
На Придніпровському напрямку втрат позицій та територій не допущено. Українські воїни успішно відбили сім атак російських загарбників.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 32 удари по районах зосередження особового складу та ОВТ, уразили шість засобів ППО, три гармати на вогневих позиціях, одну станцію радіоелектронної боротьби, два засоби дистанційного мінування та два інші важливі об’єкти російських загарбників.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1270 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 630 200 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − twelve =

Back to top button