Україна

В МОЗ оновили список знищених росіянами лікарень


В МОЗ оновили список знищених росіянами лікарень

З початку російського вторгнення в лютому 2022 року через російські обстріли загинули понад 100 цивільних медичних працівників.

В Україні через російську агресію зазнали руйнувань або знищені 1877 обʼєктів медзакладів і 876 аптечних пунктів, пошкоджено 20% машин “швидкої допомоги”. Загинуло понад 100 медичних працівників. Про це у середу, 11 вересня, повідомляє Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України з посиланням на голову МОЗ Віктора Ляшко. 

“На сьогодні 715 медзакладів по всій Україні зазнали пошкоджень чи зруйновані. Якщо говорити не про заклади, а про окремі будівлі, то пошкоджено 1657 обʼєктів медзакладів та ще 220 зруйновані повністю й відновленню не підлягають, уточнює Ляшко. Пошкоджено 876 аптечних пунктів, 67 знищено”, – проінформував міністр. 

Найбільших пошкоджень зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

“На сьогодні шкода та збитки, завдані Росією українській медичній інфраструктурі, складають щонайменше 7 мільярдів доларів США”, – наголосив керівник МОЗ.

Як відомо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Тим часом у Кремлі брешуть, що не атакують цивільні об’єкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button