Україна

Зеленський висловився про обмін політв’язнів


Зеленський висловився про обмін політв язнів

Росіяни складно реагують на запити щодо звільнення українських політичних в’язнів, в тому числі й кримських татар.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звільнення політичних в’язнів з російського полону йде складно. Необхідно, щоб був тиск міжнародних партнерів на Росію. Про це він сказав під час пресконференції у Києві.

За словами Зеленського, росіяни складно реагують на запити щодо звільнення наших політичних в’язнів, в тому числі й кримських татар.

“Йдуть обміни щодо військовополонених, бо військовополонених ми можемо обміняти на військовополонених. З кримськими татарами, ви розумієте, що їх незаконно утримують. Тому складно забрати їх додому. Тут треба, щоб був тиск всіх партнерів, щоб спрацювала система всіх на всіх. Бо по-іншому поки що це складно зробити”, – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що роботу у цьому напрямку Україна веде через таких партнерів, як Емірати, Катар, Туреччина, Азербайджан. Але поки що успіх такий, як він є.

Нагадаємо, за даними українського омбудсмена Дмитра Лубінця, відомо про 216 політичних в’язнів, яких росіяни затримали у тимчасово окупованому Криму з 2014 року.

Лубінець: Робимо все, щоб обміни відбувалися щотижня

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 2 =

Back to top button