Цікаве

Україна візьме участь у Євробаченні-2025

Україна візьме участь у Євробаченні-2025

Фото: facebook.com/EBU
Україна братиме участь у 69-му пісенному конкурсі Євробачення

Гранд-фінал Євробачення-2024 проведуть на арені St. Jakobshalle у суботу, 17 травня, а півфінали – 13 та 15 травня 2025 року.

Україна візьме участь у пісенному конкурсі Євробачення, який відбудеться у Швейцарії. Про це повідомило Суспільне мовлення.

Попри численні дискусії щодо доцільності участі у конкурсі, голова Суспільного мовлення Микола Чернотицький вважає, що це важливий майданчик, де можна вкотре нагадати світові про війну, яку розв’язала Росія.

“Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ пам’ятав про війну, яку проти нас веде росія. Євробачення – це ключовий елемент культурної дипломатії, і Суспільне зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще”, – сказав він.

Такої ж думки дотримується і Оксана Скибінська, голова української делегації на пісенному конкурсі Євробачення. За її словами, у 2022-2024 роках українці голосно заявили про себе, тож не варто втрачати цю можливість і наступного року.

“Stefania та Teresa & Maria гучно зазвучали на всю Європу, нагадавши про силу українського духу та необхідність підтримки України в час війни. Зараз для нас вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути, а наші актуальні меседжі лунали ще гучніше й проникливіше. Євробачення залишається тим майданчиком, де культура говорить не лише через музику, а й через потужні художні образи, що здатні достукатися до тих, хто може не стежити за новинами”, – додала вона.

Раніше повідомлялося, що Кіпр став першою країною, яка оголосила свого представника на Євробаченні 2025.

Стало відомо, де і коли відбудеться Євробачення 2025

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + one =

Back to top button