Світ

В ООН заявили, що не можуть змусити РФ дотримуватись міжнародного права

В ООН заявили, що не можуть змусити РФ дотримуватись міжнародного права

Фото: commons.wikimedia.org

ООН не має можливості змусити Росію дотримуватись міжнародного права

Організація Об’єднаних Націй продовжує “сподіватись та очікувати”, що РФ виконуватиме обов’язки.


Організація Об’єднаних Націй не має інструментів або ж повноважень, щоб змусити Росію дотримуватись міжнародного права. Про це заявив голова Генасамблеї ООН Денніс Френсіс на пресконференції у Нью-Йорку в понеділок, 9 вересня, повідомляє Укрінформ.
 

За його словами, ООН діє відповідно до спільних цінностей, а також переконань, сподіваючись, що всі члени міжнародної організації дотримуватимуться зобов’язань й поважатимуть територіальну цілісність інших країн.

 

ООН продовжує “сподіватись та очікувати”, що РФ виконуватиме обов’язки, втім, Френсіс сумнівається у тому, що організація має достатньо можливостей і повноважень, щоб примусити країну-агресора дотримуватись Статуту ООН й міжнародного права.

 

Також Френсіс відзначив, що Генеральна Асамблея прийняла “ряд рішучих резолюцій”, які закликають Росыю дотримуватися закону та вивести війська з території України.

 

“Я сам додав до резолюції слово “негайно”. Ця агресія Росії є грубим порушенням міжнародного права, і ми не можемо з цим миритися”, – підкреслив голова Генасамблеї ООН.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − eleven =

Back to top button