Світ

Росія почала стратегічні навчання у двох океанах

Росія почала стратегічні навчання у двох океанах

Фото: Скріншот

Російський флот вийшов на навчання

Росіяни розіграють “бойові дії” з ураження стратегічно важливих об’єктів і сил умовного противника.

Країна-агрессор Росія розпочала стратегічне командно-штабне навчання військово-морських сил Океан-2024. Про це повідомило міноборони РФ у вівторок, 10 вересня.

Вказано, що маневри відбудуться в акваторіях Тихого і Північного Льодовитого океанів, Середземного, Каспійського і Балтійського морів.

“Буде задіяно понад 400 бойових кораблів, підводних човнів і суден забезпечення допоміжного флоту, більш як 120 літаків і вертольотів морської авіації ВМФ і Повітряно-космічних сил, близько 7000 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, а також понад 90000 особового складу”, – йдеться у повідомленні.

На першому етапі навчань Океан-2024 росіяни відпрацюють питання розгортання угруповань сил у призначених полігонах бойової підготовки, на другому – розіграють “бойові дії” з ураження стратегічно важливих об’єктів і сил умовного противника, проведуть висадку десантів.

Для участі в навчанні запросили оперативні групи органів військового управління та військові контингенти від іноземних держав-партнерів РФ.

У свою чергу міноборони Китаю без подробиць повідомило, що військові країни візьмуть участь у цих навчаннях разом з росіянами. За даними відомства, два флоти уп’яте разом пройдуть Тихим океаном, інформує Associated Press.

А напередодні китайські військові повідомили, що у вересні заплановані також навчання за участю Росії Northern United-2024. Вони відбудуться в Японському і Охотському морях.

Китай і Бразилія просувають вигідний Росії “мирний план” щодо України – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 1 =

Back to top button