Події

Викрито експосадовця Купʼянської міськради, який під час окупації міста створ…

Викрито експосадовця Купʼянської міськради, який під час окупації міста створював враження «відбудови» зруйнованих російськими ударами будівель

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області громадянину повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваний — колишній посадовець Управління житлово-комунального господарства та благоустрою Куп’янської міської ради.

За даними слідства, під час захоплення м. Купʼянськ чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

Розповівши «новій владі» про свій професійний досвід, у червні 2022 року підозрюваний обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації. Він займався начебто реконструкцією зруйнованих російськими ударами будівель. Фактично це було тільки на папері, щоб створити у місцевих мешканців враження, що росія «дбає про людей».

У подальшому це використувалось для підготовки російських пропагандистських сюжетів про «відновлення» росією житлових будинків, які, згідно з кремлівськими наративами, зруйнувала українська армія.

Після звільнення ЗСУ м. Купʼянськ чоловік втік до Харкова. Він оформив статус внутрішньо-переміщеної особи та орендував квартиру в обласному центрі, де і був викритий правоохоронцями.

Досудове розслідування – ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 5 =

Back to top button