Світ

Boeing на чверть підвищить зарплати працівникам, щоб уникнути страйку

Boeing на чверть підвищить зарплати працівникам, щоб уникнути страйку

Фото: boeing.com

Boeing підвищить зарплати працівникам, щоб запобігти масштабному страйку

Перша за 16 років повноцінна трудова угода також передбачатиме кращі пенсійні виплати та надання профспілці більшого впливу на безпеку та якість виробничого процесу.

Авіакомпанія Boeing домовилася із профспілкою про підвищення зарплати працівникам на 25%, аби запобігти масштабному страйку 13 вересня. Про це повідомляє Reuters.

Результатом угоди може стати чотирирічний контракт, який передбачає загальне підвищення зарплати і зобовʼязання будувати наступний комерційний літак у районі Сіетла.

Зазначається, що це є важливою перемогою для нової гендиректорки Boeing Келлі Ортберг, яка очолила компанію минулого місяця з мандатом повернути якість на авіабудівному підприємстві.

Як повідомляється, перша за 16 років повноцінна трудова угода також передбачатиме кращі пенсійні виплати та надання профспілці більшого впливу на безпеку та якість виробничого процесу.

Профспілка, яка представляє понад 32 000 працівників Тихоокеанського північного заходу США, назвала цю угоду найкращим контрактом, який вона будь-коли укладала. Очікується, що угоду члени профспілки затвердять 12 вересня.

Однак працівники Boeing можуть відхилити угоду, якщо її не підтримає більшість членів профспілки.

Нагадаємо, американська авіаційна корпорація Boeing погодилася визнати провину у кримінальній справі стосовно двох катастроф Boeing-737 MAX у 2019 та 2018 роках. Авіатрощі забрали життя 346 осіб.

Як повідомлялося, у Канаді через страйк авіамеханіків скасували понад 100 рейсів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − three =

Back to top button