Україна

Оборонці знищили ворожий ЗРК Тор на Харківщині


Оборонці знищили ворожий ЗРК Тор на Харківщині

Російські самохідна пускова установка комплексу здатна працювати автономно, самостійно виявляючи ціль та уражаючи її. Екіпаж машини складається з трьох військових.

На Харківщині екіпаж «Стрікс» Слобожанських гвардійців завдав удару по ворожій техніці разом з боєкомплектом та екіпажем за допомогою дрону-камікадзе з кумулятивним зарядом. Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії у понеділок, 9 вересня.

“ЗРК виявлено групою аеророзвідки підрозділів 107 ОБр ТРО на Куп’янському”, – зазначили у повідомленні.

Зауважується, що потрібні координати передав екіпаж ударних БпЛА 5-ї бригади Національної гвардії України, які знищили комплекс.

ЗРК Тор – радянський та російський тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Він може одночасно уражати до чотирьох цілей на відстані до 16 кілометрів і на висоті до 10 кілометрів. Боєкомплект однієї пускової установки складає 16 ракет.

Самохідна пускова установка комплексу здатна працювати автономно, самостійно виявляючи ціль та уражаючи її. Екіпаж машини складається з трьох військових.

Раніше військові FPV-дроном знищили російську РЕБ, яка нібито мала глушити всі частоти FPV-дронів.

Також стало відомо, що Сили оборони України уразили російський комплекс С-300 у тимчасово окупованій частині Донецької області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + fourteen =

Back to top button