Україна

Сирський розповів про розслідування катастрофи F-16


Сирський розповів про розслідування катастрофи F-16

Головнокомандувач ЗСУ обіцяє найближчим часом оприлюднити результати розслідування аварії літака F-16.


Найближчим часом результати розслідування авіакатастрофи F-16 будуть відомі. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю CNN.
 
Коментуючи авіакатастрофу генерал наголосив, що пілоти F-16 були підготовлені. Вони проходили підготовку в навчальних закладах союзників України й загалом для цієї справи були відібрані найкращі пілоти, які вже мали досвід ефективного використання літаків.
 
Сирський нагадав, що спеціальна комісія Міністерства оборони проводить розслідування щодо авіакатастрофи з F-16 й очікує, що результати стануть відомі вже найближчим часом.
 
“Я думаю, що результати розслідування будуть відомі всім найближчим часом. І з одного боку, ми не збираємося це приховувати, а з іншого боку, ефективність застосування цих літаків доведена результатами – знищенням парою F-16 чотирьох крилатих ракет, тому це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, в першу чергу, в боротьбі з ворожими крилатими ракетами”, – додав головком.
 
Нагадаємо, 29 серпня видання The Wall Street Journal повідомило, що в Україні розбився один з винищувачів F-16. Пізніше офіційно стало відомо про загибель пілота Олексія Меся, а Генеральний штаб ЗСУ підтвердив втрату F-16.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − nine =

Back to top button