Світ

Всупереч протестам: більшість французів задоволені новим прем’єром

Всупереч протестам: більшість французів задоволені новим прем єром

Фото: gettyimages

60% французів вважають Мішеля Барньє симпатичним

У суботніх протестах проти призначення Мішеля Барньє брали участь десятки тисяч людей, однак понад половина жителів Франції схвалює його кандидатуру.

Більшість французів задоволені призначенням Мішеля Барньє на посаду прем’єр-міністра після майже двох місяців очікування. Про це свідчать опубліковані у понеділок, 9 вересня, результати опитування Ifop, проведеного для видання Journal du Dimanche.

Так, 52% французів заявили, що задоволені призначенням колишнього єврокомісара на посаду глави уряду. Це приблизно такий самий результат, який отримав його попередник Габріель Атталь на момент вступу на посаду (53%).

Новий 73-річний прем’єр, який належить до правоцентристів, видається французам насамперед компетентним (62%), а також відкритим до діалогу (61%) та симпатичним (60%).

Водночас у Національній асамблеї Франції, яка після дострокових виборів не має абсолютної більшості та є дуже фрагментованою, 74% опитаних вважають, що главу уряду можуть швидко усунути через вотум недовіри.

Опитування Ifop було проведене в мережі Інтернет з 5 по 6 вересня 2024 року серед 950 осіб, що репрезентує населення Франції віком від 18 років і старше.

Нагадаємо, 5 вересня Макрон призначив Мішеля Барньє прем’єр-міністром і доручив йому сформувати новий уряд країни. 

А 7 вересня десятки тисяч людей у різних містах Франції вийшли на протести.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − five =

Back to top button