Україна

У шести областях України є знеструмлення


У шести областях України є знеструмлення

Зокрема на Сумщині внаслідок бойових дій без напруги 650 абонентів у чотирьох населених пунктах. Загалом без електропостачання залишаються 6,7 тисячі абонентів у 96 населених пунктах.

У Міненерго повідомили про знеструмлення у шести областях є нові знеструмлення внаслідок бойових дій. Про це інформує пресслужба Міненерго у неділю, 8 вересня.

Так, на Дніпропетровщині з технологічних причин знеструмлювалось 10,2 тисячі споживачів, на ранок їх частково заживлено. Внаслідок бойових дій без напруги залишались 6,6 тисячі споживачів, на ранок без електропостачання 1,5 тисячі споживачів.

Тоді як на Донеччині через ворожі обстріли минулої доби знеструмлено 1,1 тисячі абонентів у 2 населених пунктах. Енергетики відновили електропостачання для 2,7 тисячі абонентів у 2 населених пунктах. На ранок залишаються без світла 165 населених пунктів – 131,7 тисячі абонентів. 

У Запорізькій області через бойові дії знеструмлювалось 11,9 тисячі споживачів, на ранок усіх заживлено. Всього через бойові дії без напруги 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

На Сумщині внаслідок бойових дій без напруги 650 абонентів у 4 населених пунктах. Загалом без електропостачання залишаються 6,7 тисячі абонентів у 96 населених пунктах. 

У Харківській області всього на ранок через бойові дії без напруги 39,5 тисячі споживачів у 102 населених пунктах.   Внаслідок бойових дій пошкоджено магістральний газопровід. Без газопостачання залишаються 3 населених пункти – 3212 абонентів.

Загалом в обласному центрі на Херсонщині без напруги 3411 споживачів. В області без світла понад 25 тисяч споживачів у 45 населених пунктах.

У Чернігівській області через бойові дії без електропостачання 1,5 тисячі споживачів у 26 населених пунктах.

Нагадаємо, що після наймасштабнішого удару Росії 26 серпня в Україні запровадили жорсткі відключення. Ситуація зі світлом покращилася лише в останні дні.

Російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Також в осінньо-зимовий період в Україні, за оптимістичним сценарієм, можливі відключення електроенергії до 12 годин на добу, а за песимістичним – до 20 годин.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − 5 =

Back to top button