Україна

Стефанішина пояснила, навіщо їй посада глави Мінюсту


Стефанішина пояснила, навіщо їй посада глави Мінюсту

Президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції “Слуга Народу” наголосив, що задоволений роботою Стефанішиної, а тому пропонує її підвищити і “дати більше можливостей”.

Ідея об’єднання посади віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції з посадою міністра юстиції виникла у 2023 році, коли в уряді готувалися до рішення про початок переговорів щодо вступу в України до Європейського Союзу. Про це в п’ятницю, 6 вересня, в інтерв’ю Європейській правді повідомила новопризначена глава Мін’юсту Ольга Стефанішина, яка зберегла за собою посаду віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

“Тоді, зокрема, йшлося про оптимізацію міністерств, як результат, з’явилося розуміння, що я маю в статусі віцепрем’єрки очолити одне з існуючих міністерств, а оскільки йшлося про величезний масив, пов’язаний з наближенням законодавства України до права ЄС, то виникла ідея саме про об’єднання посади віцепрем’єрки з питань євроінтеграції і міністерки юстиції”, – пояснила вона. 

Серед плюсів цього рішення Стефанішина вважає адміністративний ресурс, оскільки є “величезний” обсяг роботи.

“По-друге, важливо, що йдеться саме про Міністерство юстиції, яке формує правову політику держави”, – каже урядовец

Надалі Мін’юст буде реструктурований, “щоб система заступників і підрозділів забезпечувала процес переговорів з ЄС”.

Верховна Рада погодила призначення Ольги Стефанішиної на посаду віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та водночас міністра юстиції України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що перед новими міністрами постануть нелегкі завдання, але їхній досвід допоможе у реалізації стратегічних цілей держави.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − thirteen =

Back to top button