Події

⚡️5 вересня у Пекіні розпочався саміт Форуму китайсько-африканського співробі…

⚡️5 вересня у Пекіні розпочався саміт Форуму китайсько-африканського співробітництва, в якому беруть участь 53 країни Африки. Мета саміту – подальший розвиток партнерства африканських країн з Китаєм.

⁉️ У чому полягає зацікавленість КНР в Африці?

◽️ Ресурси: Африка багата на природні ресурси, такі як нафта, газ, мінерали та метали. Китай, як найбільший імпортер сировини у світі, зацікавлений у забезпеченні стабільних джерел постачання цих ресурсів.

◽️Ринки: Африка має швидко зростаючі ринки споживачів. Збільшення купівельної спроможності африканських країн створює нові можливості для реалізації китайських товарів і послуг.

◽️ Геополітичний вплив: Китай прагне за рахунок Африки закріпити за собою статус «лідера Глобального Півдня» та консолідувати підтримку африканських країн у протистоянні зі США. Також задля збільшення ваги на міжнародній арені Китай прагне залучити якомога більше країн до проєкту «Один пояс – один шлях» та пропонує дешеві кредити, інфраструктурні проєкти, не вимагаючи водночас ліберально-демократичних реформ або зниження рівня корупції в тій чи іншій країні.

Для Китаю Африка є важливим партнером у забезпеченні економічного зростання, політичного впливу та розширення присутності.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − five =

Back to top button