Події

▪️Пошук вибухівки під землею: кінологи Нацполіції пройшли навчання у Швеції Дв…

▪️Пошук вибухівки під землею: кінологи Нацполіції пройшли навчання у Швеції

Двотижневий курс спеціального навчання відбувся на базі тренінгового центру поліції та кінологічної служби Королівства Швеції. Підготовку пройшли 13 поліцейських з Сумської, Одеської, Харківської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Тернопільської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької областей, міста Києва та Житомирської академії поліції.

Кінологи НПУ, які спільно з вибухотехнічними підрозділами здійснюють розмінування на деокупованих територіях, поповнили арсенал навичок з пошуку вибухонебезпечних предметів. Відтепер службові собаки знаходитимуть вибухівку не тільки на землі, але й під шаром ґрунту.

Поліцейські також вивчали техніки інтенсивного пошуку предметів у багажі та на транспорті для ідентифікації службовими собаками запахів малої концентрації. Завдяки цьому вмінню чотирилапі виявлятимуть найменші речові докази або замасковані заборонені речовини.

Крім того, співробітники кримінальної поліції відпрацювали порядок дій кінолога в екстремальних ситуаціях і правильний алгоритм порятунку життя собаки. Кінологи практикувались в умовах, наближених до реальних, у приміщеннях і на вулиці, вчилися надавати допомогу як самостійно, так і працювати в команді.

????Facebook | X | Instagram | TikTok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − five =

Back to top button