Україна

В ДБР прокоментували чутки про “смерть” Шуфрича


В ДБР прокоментували чутки про смерть Шуфрича

Державне бюро розслідувань зазначає, що здоров’я нардепа можливо “трішки підводить” через “реакцію на стрес”, бо його справу вже передали до суду.

Народний депутат від забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич живий. Нині його справу передали до суду. Про це заявила радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Напевне розпочну з позитивної новини. Наскільки мені відомо, ми уточнювали це у слідчих безпосередньо, що насправді він (Шуфрич, – ред.) живий, з ним усе буде гаразд. Можливо, оцінюємо це як реакцію на стрес. Тому що цього тижня до суду направлено справу про державну зраду чинного народного депутата та його помічника”, –  розповіла вона.

Шуфричу та його помічнику інкримінується фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади і зміни меж територій державного кордону України. Крім того, нардепа звинувачують у державній зраді.

“Власне, можливо дійсно здоров’я трішки підводить. Але (нині) мені відомо, що це відбувалися підготовчі засідання, тому що вже починається суд. І підозрюваний став уже підсудним безпосередньо. Все добре. Все буде добре”, – додала представниця ДБР.

У четвер, 5 вересня, в мережі з’явилися повідомлення про нібито “смерть у СІЗО” Нестора Шуфрича. Чутки виявилися неправдивими, їх спростували адвокати Шуфрича і додали, що нардеп перебуває у лікарні. 

Раніше 4 вересня Шуфрича доставили у Печерський райсуд Києва на підготовче засідання з лікарні, де він проходив реабілітацію після операції. Йому дозволили брати участь у засіданнях онлайн.

Справу Шуфрича передали до суду

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × four =

Back to top button