Світ

Новий глава уряду Франції виступив з першою промовою

Новий глава уряду Франції виступив з першою промовою

Фото: Jasper Juinen/Bloomberg

Прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє

Новий глава уряду перейняв повноваження від Габріеля Атталя, який обіймав цю посаду з січня поточного року.

Новопризначений прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє виступив зі своєю першою промовою. Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє BFMTV.

Політик наголосив, що “зі скромністю” приступає до роботи на новій посаді та що він хоче запропонувати відповідь на “виклики, гнів, страждання, відчуття покинутості та несправедливості які занадто часто охоплюють наші міста, наші райони і нашу сільську місцевість”.

“Ми у складному моменті. Важливо, щоб ця нова сторінка, цей період був корисним для французів і Франції”, – сказав він.

Барньє запевнив, що за кілька днів, максимум через за тижнів буде презентувати перед парламентом законодавчі ініціативи і пропозиції нового уряду.

“Зараз від прем’єра чекають, щоб він казав правду, навіть якщо вона складна. Правду передусім про фінансовий борг, про “екологічний” борг, який вже лежить на плечах наших дітей; про вплив нашої країни у Європі. Але ми маємо передусім діяти, а не говорити, щоб знайти рішення, які будуть працювати”, – зауважив він.

Президент Франції Еммануель Макрон призначив Мішеля Барньє прем’єр-міністром і доручив йому сформувати новий уряд країни. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що для використання далекобійної зброї проти військових об’єктів на території Росії, Україна потребує дозволу від чотирьох країн – США, Великої Британії, Франції та Німеччини. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + 18 =

Back to top button