Україна

Сибіга заявив про зміни в закордонній політиці


Сибіга заявив про зміни в закордонній політиці

Новий міністр закордонних справ Андрій Сибіга пообіцяв “докорінно” змінити державну політику щодо українців за кордоном.

За словами нового міністра закордонних справ Андрія Сибіги, політика щодо українців за кордоном зміниться. Про це у четвер, 5 вересня, він сказав у Верховній Раді перед голосуванням за його кандидатуру. 

Він зауважив, що за кордоном зараз перебуває понад 7,5 млн українців і заявив, що надання консульських послуг “максимально спростять”.

Сибіга акцентував, що перші кроки в цьому напрямку вже зроблено і уточнив, що йдеться про систему е-Консул.

“відіграватиме роль лідера в забезпеченні всіма необхідними законними правами наших громадян за кордоном. Ми налагоджуємо діалог, чітко розуміємо потреби наших громадян там. Будемо збільшувати й розширювати мережу консульських установ і підвищувати якість надання послуг”, – заявив він.

5 вересня Верховна Рада призначила першого заступника глави МЗС Андрія Сибігу главою МЗС замість Дмитра Кулеби, який напередодні написав заяву про звільнення і був відправлений у відставку раніше того самого дня. Кандидатуру Сибіги офіційно висунув президент України Володимир Зеленський.

Раніше президент Володимир Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні. Також на перестановки в українському уряді відреагували США та Євросоюз.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 7 =

Back to top button