Україна

Пожежа на Харківщині знищила пів села: згоріли понад 300 будинків


Пожежа на Харківщині знищила пів села: згоріли понад 300 будинків

Попри значні руйнування жителі залишаються в населеному пункті, понад 180 евакуйованих повернулися.


У Студенку Ізюмського району внаслідок масштабної пожежі, що перекинулася з лісу на село, повністю знищені чи пошкоджені 308 будинків. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у Facebook в четвер, 5 вересня.
 
“Знищені або пошкоджені полум’ям тут 308 будинків – це майже половина села. Згоріла й будівля старостату. Зараз фіксуємо руйнування та збитки, працюємо з тими, хто втратив житло”, – сказав він.
 
Правоохоронці оглядають із землі та дронами з повітря наслідки пожежі, власники знищених будівель звертаються до поліції, щоб отримати статус потерпілих.
 
Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у Telegram, що попри значні руйнування жителі залишаються в населеному пункті, понад 180 евакуйованих повернулися.
 
У населеному пункті створили гуманітарний штаб для допомоги людям. Відновила роботу амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де працюють лікарі та гуманітарні організації з надання медичної та психологічної допомоги. 

Раніше повідомлялося, що через масштабну лісову пожежу в Оскільській громаді Ізюмського району евакуювали мешканців села Студенок. Тоді пожежа вже знищила 250 будинків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button