Україна

Омбудсмен відреагував на смерть мобілізованого на Закарпатті


Омбудсмен відреагував на смерть мобілізованого на Закарпатті

Жінка повідомила представника омбудсмена про затримання працівниками ТЦК її батька та побиття, що призвело до його смерті.


У Закрапатській області зросла кількість звернень щодо неправомірних дій представників ТЦК та СП. Про це заявив уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець в Telegram в четвер, 5 вересня.
 
“Так, до мого представника в Закарпатській області звернулася громадянка України, яка в своєму зверненні повідомила про незаконне, на її думку, затримання працівниками ТЦК та СП її батька та побиття, що призвело до його смерті”, – написав омбудсмен.
 
Лубінець наголосив, що цей випадок потребує негайного, всебічного і неупередженого розслідування. Відомості про кримінальне правопорушення (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) внесені до ЄРДР.
 
“З метою з’ясування всіх обставин справи, я скерував запит до Генерального прокурора. У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають” – підкреслив омбудсмен.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують 408 кримінальних проваджень за фактами зловживань посадовців ТЦК та СП під час мобілізації.

Працівникам ТЦК у випадку загрози життю дозволили стріляти на ураження

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + eighteen =

Back to top button