Світ

Russia Today платила американській медіакомпанії за “дружній” до РФ контент

Russia Today платила американській медіакомпанії за дружній до РФ контент

Фото: Х / OSINTdefender

Зліва на право: Бенні Джонсон, Дейв Рубін і Тім Пул

Російські пропагандисти передали майже 10 мільйонів доларів компанії для створення контенту, “дружнього” до Росії.

Американська медіакомпанія, пов’язана з шістьма впливовими консервативними діячами, таємно фінансувалася співробітниками російських державних ЗМІ для випуску англомовних відео, компліментарних стосовно Кремля. Серед згаданих впливових осіб – Тім Пул, Дейв Рубін і Бенні Джонсон. Про це йдеться у відповідному обвинувальному акті, повідомляє АР в середу, 5 вересня.

Мін’юст США не повідомив про будь-які правопорушення з боку цих осіб, проте деякі з яких, за даними відомства, надали неправдиву інформацію про джерело фінансування компанії.

Міністерство звинувачує двох співробітників російської державної медіа-компанії RT у тому, що вони передали майже 10 мільйонів доларів компанії для створення контенту, “дружнього” до Росії.

Зазначається, що обвинувачені Костянтин Калашников і Олена Афанасьєва, яких звинувачують у змові з метою відмивання грошей і порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів, перебувають на волі.

Хоча в обвинувальному висновку не названа компанія зі штату Теннессі, деталі точно збігаються з медіакомпанією Tenet Media, зазначає видання. На сайті Tenet перераховані шість впливових осіб, серед яких ті самі вище згадані. Вони мають понад 7 мільйонів підписників на YouTube і понад 7 мільйонів підписників на X.

На шоу Tenet Media виступали високопоставлені консервативні гості. Майже 2 000 відеороликів, розміщених компанією, мають понад 16 мільйонів переглядів тільки на YouTube.

Як ми вже писали, Зеленський продовжив на 10 років санкції проти проросійських діячів.

Додамо, що США посилили санкції проти металургійних компаній Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 2 =

Back to top button