Україна

ЗСУ відбивають штурми росіян Селидового, попри загрозу оточення – ЗМІ


ЗСУ відбивають штурми росіян Селидового, попри загрозу оточення - ЗМІ

Захоплення цього міста дасть окупантам змогу просунутися далі на Покровськ і убезпечити лівий фланг сил, пояснює Forbes.

Сотні українських військових із чотирьох бригад намагаються втримати вразливий виступ на південь від Покровська та місто Селидове, попри загрозу опинитися в оточенні. Про це заявив аналітик видання Forbes Девід Екс.

“Але українці в цьому районі ще не готові до відступу. У середу вони вступили в жорстоку перестрілку на ключовому автомобільному і залізничному перехресті між опорним пунктом і основним українським сектором на півночі – і здобули перемогу”, – заявив він.

Аналітик зазначив, що росіяни намагаються прорватися до Селидового, яке є опорним пунктом лінії фронту між Покровськом та Українським.

Він додав, що Селидове вкрай важливе не тільки для України, але й для Росії. Поки українці тримаються на півдні, вони становлять загрозу для лівого флангу російської 2-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії – основних частин місцевого російського угруповання військ, які рухаються до Покровська.

За останній тиждень російське командування переключило свою увагу з безпосереднього наступу на Покровськ на просування до Селидового та прилеглих районів на сході та південному сході. Якщо вони доб’ються успіху, це дасть їм змогу просунутися далі на Покровськ і убезпечити лівий фланг сил, що наступають із півдня.

Водночас українські Сили оборони намагаються зробити так, щоб росіянам це не вдалося, і борються за збереження виступу на південь від Покровська, щоб зберегти загрозу лівому флангу росіян, резюмував аналітик.

Нагадаємо, росіяни ввечері 8 серпня скинули на Селидове Донецької області планерну авіабомбу. Тоді двоє людей загинули, семеро зазнали поранень.

Зеленський: Для ударів по Росії потрібен дозвіл чотирьох країн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × two =

Back to top button