Україна

Зеленський: Для ударів по Росії потрібен дозвіл чотирьох країн


Зеленський: Для ударів по Росії потрібен дозвіл чотирьох країн

США, Британія, Німеччина та Франція постачають або можуть постачати таку далекобійну зброю, яка здатна допомогти Україні вигнати російські війська з території країни.

Президент Володимир Зеленський заявив, що для використання далекобійної зброї проти військових об’єктів на території Росії, Україна потребує дозволу від чотирьох країн – США, Великої Британії, Франції та Німеччини. Про це глава держави повідомив на спільній пресконференції з Прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом.

“З усією повагою до кожної країни, зокрема наших партнерів в Ірландії, дозвіл на використання далекобійної зброї залежить від тих країн, які нам цю зброю постачають. Це не питання коаліції дружніх країн, а рішення дуже конкретних держав: США, Великої Британії, Франції та Німеччини, – наголосив Зеленський.

Саме ці країни постачають або можуть постачати таку далекобійну зброю, яка здатна допомогти Україні вигнати російські війська з території країни, а також захистити життя цивільного населення у містах, таких як Полтава, Львів, Харків, Київ, Дніпро та Кривий Ріг.

Раніше президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на російський удар по Полтаві і закликав зняти обмеження на використання українськими військами всіх видів зброї проти Росії.

Коментуючи російський ракетний удар по Полтаві, МЗС Польщі наголосило, що Варшава продовжить підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Back to top button