Україна

Умєров закликав союзників пришвидшити постачання зброї


Умєров закликав союзників пришвидшити постачання зброї

Перебуваючи з робочим візитом у Великій Британії глава Міноборони звернувся до партнерів та союзників, закликавши прискорити постачання зброї та дозволити бити по території РФ.

Під час візиту до Великої Британії міністр оборони Рустем Умєров закликав партнерів і союзників прискорити постачання озброєння для захисту України від щоденних ракетних атак РФ. Про це глава Міноборони повідомив у Фейсбук у середу, 4 вересня.

“Російські терористи котрий день поспіль обстрілюють наші міста. Слідом за Полтавою та Сумами учора сьогодні ворог завдав ракетних ударів по Кривому Рогу та Львову. У Львові окупанти цинічно поцілили по житловій забудові. Загинули люди, серед яких діти. Багато цивільних отримали поранення”, – зазначив міністр.

Він додав, що це сталося за кілька десятків кілометрів від кордону з країнами-членами НАТО.

Перебуваючи у ці дні з робочим візитом у Великій Британії глава Міноборони звернувся до партнерів та союзників із закликом прискорити постачання критично необхідної зброї та підтримки.

Зокрема, під час зустрічі з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі він наголосив на необхідності застосування далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах на території РФ. 

Сторони також обговорили зміцнення співпраці в оборонно-промисловому комплексі.

“Окремо підняли питання розвитку таких технологій як ракетні системи, дрони, системи РЕБ та наземні роботизовані системи, де Україна вже має унікальний досвід і знання. Разом з Великою Британією ми можемо перетворити ці знання на реальну силу”, – додав Умєров.

Нагадаємо, росіяни влучили ракетами по території Полтавського військового інституту звʼязку і сусідньої з ним лікарні. У Міноборони зазначили, що часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що люди не встигли перейти в укриття.

Коментуючи російський ракетний удар по Полтаві, МЗС Польщі наголосило, що Варшава продовжить підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії. 

Також у ніч проти 4 вересня, у середу, у Львові прозвучала низка вибухів. Влада повідомила про роботу ППО.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × two =

Back to top button