Світ

Китай відреагував на російський удар по Полтаві

Китай відреагував на російський удар по Полтаві

Фото: ДСНС

Наслідки російського удару у Полтаві

Наразі першочерговим завданням є охолодження ситуації, для чого потрібно не допускати розширення лінії фронту, зазначили у Пекіні.

Потрібно якнайшвидше припиненити вогонь та розпочати пошук політичного врегулювання війни в Україні. Про це йдеться у відповіді офісу речника МЗС КНР на запит з проханням відреагувати на ракетний удар росіян по місту Полтава, повідомив Укрінформ у середу, 4 вересня.

“Позиція Китаю щодо “української кризи” (так у КНР називають війну Росії проти України – ред.) є послідовною і чіткою. В інтересах усіх сторін якнайшвидше припинити вогонь, зупинити бойові дії та шукати політичне вирішення конфлікту”, – йдеться у відповіді.

У Пекіні вважають, що наразі першочерговим завданням є охолодження ситуації, для чого потрібно не допускати розширення лінії фронту, уникати ескалації бойових дій та утримуватися від кроків, що ведуть до посилення збройного протистояння.

“Усім сторонам слід проявляти стриманість, уникати дій, які можуть призвести до загострення конфлікту, та створювати умови, щоб якнайшвидше дійти політичного врегулювання кризи”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, в результаті російського ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві загинули 53 людини, постраждалих – 298.

А сьогодні у Львові внаслідок обстрілу загинули семеро людей, загалом постраждали 53. Серед загиблих – мати з трьома доньками.

У Росії прокоментували удари по Львову і Полтаві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + five =

Back to top button