Україна

США обіцяють підтримку Україні й наступного фінансового року


США обіцяють підтримку Україні й наступного фінансового року

Фінансовий рік у США триває з 1 жовтня по 30 вересня. Для перенесення залишкових коштів виділеної допомоги на наступний фінансовий рік, Білий дім має подати відповідний запит на затвердження Конгресу.

Вашингтон продовжить надавати Україні сталу військову допомогу після того, як завершиться нинішній фінансовий рік. Вона поступатиме у межах виділеного фінансування. Про це у вівторок, 3 вересня, сказав речник Держдепартаменту Метью Міллер під час брифінгу у Вашингтоні. 

Міллера запитали, чи буде США робити кроки, щоб зберегти доступними 6,2 млрд виділеної підтримки Україні після завершення фінансового року.

“Я не обговорюватиму жодних дій до того, як ми їх зробимо. Але я думаю, ви постійно бачили з боку цієї адміністрації одну річ – стале постачання летального озброєння Україні впродовж цієї війни. І так триватиме надалі”, – наголосив представник Держдепу США.

Він додав, що зусилля, які докладав Білий дім для підтримки України та виділені мільярдні суми, свідчать про відданість адміністрації Байдена допомозі українцям.

За підсумками серпня до загального фонду державного бюджету України надійшло близько 8,4 млрд дол. зовнішнього фінансування. 

Нагадаємо, Мінфін оцінив потреби України у додаткових грошах на 2025 рік. Мова йде про суму, яка може сягнути $15 млрд.

Також повідомлялося, що Україна вийшла на друге місце у світі за розміром боргу перед МВФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − 1 =

Back to top button