Світ

У Пентагоні розповіли, хто очолює розслідування щодо втрати F-16


В Генштабі ЗСУ підтвердили втрату літака F-16 та загибель пілота. Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія Міноборони, яка працює в районі падіння літака.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки відмовилося озвучувати ймовірні причини катастрофи F-16 в Україні. Там заявили, що розслідування проводить Україна. Про це у вівторок, 3 вересня, пише Укрінформ

Зокрема, під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер порадив журналістам звератитися із запитами щодо цієї аварії до української сторони, яка й розслідує інцидент.

“Як і будь-яка суверенна нація, де стається подібний інцидент, вони відіграють провідну роль у проведенні розслідування. Тож, Україна є головною в розслідуванні”, – зазначив Райдер.

Раніше повідомлялося, що у Пентагоні вважають малоймовірним, що винищувач F-16, який нещодавно розбився в Україні, був збитий дружнім вогнем. 

Раніше повідомлялося, що у Пентагоні вважають малоймовірним, що винищувач F-16, який нещодавно розбився в Україні, був збитий дружнім вогнем. 

Нагадаємо, F-16 зазнав аварії під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії 26 серпня. Генштаб Збройних сил України (ЗСУ) повідомив, що американські винищувачі задіяли у відбитті удару разом із підрозділами зенітно-ракетних військ. Під час виходу на наступну мету з одним із літаків було втрачено зв’язок. Як з’ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, керував ним льотчик Олександр Месь загинув.

 

Він був у числі приблизно дюжини льотчиків, навчених управляти F-16 у бойових умовах. У день трагедії Месь встиг збити три російські крилаті ракети і один ударний безпілотник, мчав на перехоплення ще однієї мети, коли наземний контроль втратив зв’язок з його літаком. Згодом з’ясувалося, що літак зазнав аварії, льотчик загинув.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + seven =

Back to top button