Україна

В Україні ліквідували ботоферми, які створювали акаунти для спецслужб РФ


В Україні ліквідували ботоферми, які створювали акаунти для спецслужб РФ

Росіяни використовували “зареєстровані” в Україні облікові записи для поширення дезінформації про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі нібито від імені українських громадян.

Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували у Полтавській та Закарпатській областях дві ботоферми, які працювали на спецслужби РФ. Про це інформує пресслужба СБУ у вівторок, 3 вересня.

Організаторами ворожих осередків виявилося двоє місцевих фахівців у сфері ІТ, які продавали РФ фейкові акаунти. Потім спецслужби РФ проводили через них інформаційні диверсії на користь Кремля.

Зокрема, росіяни використовували “зареєстровані” в Україні облікові записи для поширення дезінформації про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі нібито від імені українських громадян.

Також спецслужби РФ застосовували фейкові акаунти для поширення дискредитаційних повідомлень про діяльність Сил оборони та ситуацію на фронті.

 

 

На Полтавщині викрито місцевого жителя, який створив майже 15 тис. анонімних акаунтів у різних соцмережах та месенджерах. Ботоферма з відповідним обладнанням та сім-картами українських операторів знаходилась безпосередньо у квартирі зловмисника.

На Закарпатті ліквідували канал підпільного продажу до РФ унікальних ІР-адрес, зареєстрованих на території регіону. Це дозволяло російським користувачам видавати в Інтернеті себе за українців.

Нині тривають розслідування. Зловмисникам загрожує до п’яти років тюрми.

Раніше у Вінниці ліквідували ботоферму, яка щодня створювала близько 500 фейкових акаунтів для “розгону” кремлівських наративів.

В Україні викрили мережу ботоферм, що розповсюджувала фейки про війну

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button