Україна

У ЗСУ анонсували появу нових типів дронів


У ЗСУ анонсували появу нових типів дронів

Завдяки використанню морських систем нині чорноморський флот РФ майже зійшов з арени, втік із Севастополя.

Командувач Силами безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський заявив, що в Україні з’являться багатофункціональні морські безекіпажні системи, що охоронятимуть морські кордони. Про це він повідомив командувач Силами безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський в інтерв’ю ArmyInform, опублікованому у вівторок, 3 вересня.

Нині в Україні триває Research&Development-процес – пошукова, теоретична та експериментальна робота для визначення технічної можливості створення нової техніки у визначені терміни. Зокрема, мова про морські технології.

“Багатофункціональні морські безекіпажні системи – це те, що дуже скоро побачить світ, побачить наша держава. Вони будуть забезпечувати наші морські кордони. Це наша мета, і ми до неї впевнено йдемо”, – зазначив він.

За словами Сухаревського, завдяки використанню морських систем сьогодні чорноморський флот РФ фактично втік із Севастополя.

Також командувач Силами безпілотних систем повідомив про створення наземних роботів, які сьогодні виконують безліч функцій на фронті. За його словами, у цьому напрямку є ціла низка викликів. Наразі розробляється інституційний полігон, де тестуватимуться подібні системи, випробовуватимуться тактики тощо.

Нагадаємо, Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України закупила безпілотні літальні апарати і безпілотні літальні комплекси вже на 30 млрд грн.

Раніше у понеділок стало відомо, що Кабмін виділив 24 млрд гривень на закупівлю безпілотників для Сил безпеки і оборони. В уряді стверджують, що вже законтрактовано 1 млн дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − nine =

Back to top button