Україна

Директор НАБУ звільнив свого першого заступника


Директор НАБУ звільнив свого першого заступника

Гізо Углава звільнений за вчинення дисциплінарного проступку – порушення присяги держслужбовця і порушення правил етичної поведінки.

Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос звільнив свого першого заступника Гізо Углаву. Про це відомство повідомило у вівторок, 3 вересня.

“Директор НАБУ ухвалив рішення про застосування дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення до першого заступника директора бюро за вчинення дисциплінарного проступку – порушення присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, закону України Про державну службу, Кодексу етики працівника НАБУ”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що службове розслідування та Дисциплінарна комісія НАБУ встановила, що Углава вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації.

Зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись в свої роботі працівники та вище керівництво НАБУ – наголосили у бюро.

Нагадаємо, 22 травня у співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів за місцем проживання провели обшук.

САП повідомила, що здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками бюро. Справа була розпочата після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

Згодом у НАБУ підтвердили початок досудового розслідування щодо можливого витоку інформації. Через можливий конфлікт інтересів від виконання посадових обов’язків усунули першого заступника директора НАБУ.

А у липні НАБУ завершило службове розслідування у справі про витік інформації. Дисциплінарна комісія почала складати висновок про наявність чи відсутність у діях працівника НАБУ дисциплінарного проступку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 4 =

Back to top button