Світ

Московський НПЗ призупинив роботу після удару дронів – Reuters

Московський НПЗ призупинив роботу після удару дронів - Reuters

Фото: Astra

Московський нафтопереробний завод, що належить російському газовому гігантові Газпрому

ЗМІ припускає, що завод може відновити переробку нафти на установці Євро+ приблизно через п’ять-шість днів.

Московський нафтопереробний завод Газпромнефть призупинив роботу комбінованої установки переробки нафти Євро+ через пожежу в неділю, 1 вересня, що розгорілась після атаки дронів. Про це повідомляє Reuters.

ЗМІ припускає, що завод може відновити переробку нафти на установці Євро+ після ремонту приблизно через п’ять-шість днів.

Московський нафтопереробний завод, що належить російському газовому гігантові Газпрому, постраждав внаслідок нещодавньої атаки безпілотників 1 вересня, коли Україна також атакувала російські електростанції.

На частку установки Євро+ припадає близько 50% усіх потужностей заводу з первинної переробки нафти, оскільки потужність її установки перегонки нафти становить шість мільйонів тонн нафти на рік.

До складу Євро+ також входять установка риформінгу потужністю один мільйон тонн на рік і установка гідроочищення дизельного палива потужністю 2 млн тонн на рік.

У 2023 році Московський завод переробив 11,6 млн тонн нафти, випустивши 2,6 млн тонн бензину, 3,3 млн тонн газойлю, 2,3 млн тонн мазуту і 0,9 млн тонн авіагасу.

Як ми вже писали, в серпні виробництво дизельного палива в Росії скоротилося на 7,5% порівняно з червнем і склало 7,1 млн тонн

Безпілотники підірвали НПЗ у Москві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − ten =

Back to top button