Світ

РФ жене сибірських безхатченків на війну – ЗМІ

РФ жене сибірських безхатченків на війну - ЗМІ

Фото: www.9111.ru

Російські чиновники активно шукають нових солдатів у притулках для бездомних

Москва намагається задовольнити свої потреби, які зросли через український наступ на Курську область.

Російські чиновники активно шукають нових солдатів для війни в Україні у притулках для бездомних по всьому Сибіру і Далекому Сходу. Про це у понеділок, 2 вересня, повідомляють джерела проєкту Радіо Свобода “Сибирь.Реалии”.

За словами волонтерів та працівників притулків для бездомних, рекрутингова кампанія відбувається час від часу. Зокрема волонтерка притулку в передмісті Ангарська, промислового міста в Іркутській області, розповіла журналістам, що в 2023 році вербувальники “приходили до нас майже щодня”. 

“Звичайно, ці дурні спокусилися на зарплату за контрактом”, – розповіла вона, маючи на увазі бездомних мешканців притулку. 

У виданні зауважили, що оголошення, яке розміщене на сайті сільської адміністрації в Іркутській області, пропонує здоровим дорослим чоловікам одноразову виплату в розмірі 400 000 рублів (4 388 доларів США), а також щомісячні виплати в розмірі 210 000 рублів (2 304 долари США) та інші пільги. Якщо продовжити контракт на понад один рік, то це приносить додатковий бонус у розмірі 195 000 рублів ($2 139).

Водночас волонтерка притулку з передмістя Ангарська каже, що безхатченки до кінця не розуміють, що грають в азартну гру зі своїм життям. 

“Вони не розуміють, що, крім перших хлопців, які підписали шестимісячні контракти у 2022 році], ніхто не повернувся живим”, – наголосила вона.

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники створюють окремі загони при “МВС”, завданням яких будуть фільтраційні дії місцевого населення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 18 =

Back to top button