Події

Встановлено та повідомлено про підозру трьом особам, які допомагали народному …

Встановлено та повідомлено про підозру трьом особам, які допомагали народному депутату України незаконно перетнути кордон

В межах кримінального провадження щодо незаконного перетину державного кордону народним депутатом України,
працівники Одеської спеціалізованої прокуратури Південного регіону спільно зі слідчими та оперативниками ДБР встановили обставини злочину та осіб, які сприяли його вчиненню.

Зібрані докази підтверджують, що народний депутат України незаконно перетнув кордон 23 серпня 2024 року поблизу пункту пропуску «Павлівка» на межі України та Молдови.

Схема переправлення була ретельно спланована: депутат виїхав з Києва в напрямку Одеси, та в районі Роздільнянського району Одещини пересів в інше авто, яке доставило його до кордону з Придністровською ділянкою Молдови. Там він пішки залишив Україну.

Наразі організатору незаконного переправлення через кордон, а також особі, яка доставила депутата до кордону, повідомлено про підозру заочно у зв’язку з їх переховуванням. Ще одного учасника схеми, який виконував роль провідника, затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 2 ст. 332 КК України – організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб.

За місцями проживання учасників схеми проведено обшуки.

Слідчі та процесуальні дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Back to top button