Україна

Росія вдарила ракетою по зерновозам на Сумщині


Росія вдарила ракетою по зерновозам на Сумщині

Було зафіксовано загорання одного вантажного автомобіля та пошкодження ще близько 20 машин.

Російські агресори завдали ракетного удару по колоні зерновозів, які перебували на дорозі Суми – Харків. Одна людина загинул, ще четверо отримали поранення, повідомила Сумська обласна прокуратура в неділю, 1 вересня.

“За даними слідства, 31 серпня 2024 року близько 20:30, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог завдав ракетного удару по колоні зерновозів, які перебували на шляху Суми – Харків поблизу с. Верхня Сироватка Сумського району”, – йдеться в повідомленні.

Унаслідок атаки загинув 23-річний водій вантажівки, іще четверо кермувальників поранені. Також сталося загорання одного вантажного автомобіля та пошкодження близько 20.

Правоохоронці документують наслідки обстрілів, проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК України).

Раніше Повітряні сили повідомили, що росіяни запустили ракету Іскандер-М із Курської області та 11 “шахедів” з Криму. ППО збила вісім дронів. Зазначалося, що ворог бив по українському зерну та по логістиці аграрного сектору на Миколаївщині і Сумщині.

Нагадаємо, сьогодні у Росії поскаржилися на рекордну атаку дронів. Безпілотники били по Москві і ще 14 регіонах. Було уражено дві електростанції і НПЗ у столиці РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 5 =

Back to top button