Події

Підсумки 31.08: Звернення до Заходу і бої на сході

Підсумки 31.08: Звернення до Заходу і бої на сході

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Президент акцентував на важливості ухвалення рішень про далекобійність ударів України; Росіяни продовжують спроби просуватися на східному напрямку. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Зеленський звернувся до партнерів аби ті дозволили бити вглиб Росії

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Франції та Німеччини, наголосивши, що Україні потрібен дозвіл на нанесення ударів далекобійною зброєю по цілях в Російській Федерації (РФ).

Він наголосив, що цими днями у Вашингтоні працює українська делегація, яка надала партнерам “усю необхідну інформацію”. Президент України зазначив, ​що з партнерами обговорюють і надання додаткових систем Протиповітряної оборони (ППО).

Українська делегація зустрілася у Вашингтоні з високопосадовцями та обговорила низку нагальних питань

Україна домагається зняття обмежень на застосування ATACMS, щоб захистити цивільних людей та інфраструктуру. Під час візиту до США українська делегація обговорила з американськими посадовцями у Вашингтоні зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для завдавання ударів вглиб території Росії.

Також делегація України у Вашингтоні надала американським партнерам список обладнання інфраструктури, яке потребує ремонту після атак Росії по українській енергосистемі. Від російських авіаударів постраждало понад 50% української енергетичної інфраструктури.

На фронті відбулося 109 боїв, ворог найбільш активний на двох напрямках

На фронті протягом доби зафіксовано109 бойових зіткнень. Найбільшу активність ворог проявляє на Покровському і Курахівському напрямках.Так, на Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 23 спроби потіснити українських захисників із займаних позицій в районах семи різних населених пунктів. Найбільше боєзіткнень, майже половина, пройшли біля Новогродівки. Селідове та Покровськ зазнали ударів КАБами.

Також зафіксовано 21 ворожу атаку у бік Українська, Лісівки, Галицинівки, Георгіївки та Костянтинівки на Курахівському напрямку. У районах Георгіївки і Костянтинівки окупанти прикладали основні зусилля – провели одинадцять та п’ять штурмів відповідно.

Україна перекинула на схід групу для наступу

Україна розгорнула на ділянці навколо Покровська одну зі своїх небагатьох наступальних бригад – бригаду “Кара-Даг”, бо там тривають найважчі бої. Бригада воювала коло Мелітополя в перші дні повномасштабної війни і протягом двох років практично залишалася в одному і тому ж районі. 

В українських містах та за кордоном відбулася щорічна патріотична акція – забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”

Традицію, приурочену до Дня пам’яті захисників України, започаткували у 2018 році батько загиблого “кіборга” Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу. Цього року учасники бігли дистанції у 2 км, 5 км або 10 км із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки.

В останню ніч літа РФ запустила з-під Курська понад півсотні дронів: кілька полетіли назад

За даними військових, із 52 запущених росіянами “шахедів” сили ППО збили 24, ще 25 впали самостійно, два БпЛА полетіли в Росію, ще один – в Білорусь. Також цієї ночі ворог завдав удару балістичною ракетою Іскандер-М із Воронезької області і чотирма зенітними керованими ракетами С-300 із тимчасово окупованої Донеччини.

В Харкові зросла кількість постраждалих внаслідок удару росіян по місту

Голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок російського удару по Харкову станом на ранок суботи, 31 серпня, було відомо про 97 потерпілих осіб. З них 22 діти. Загиблих – семеро.

Окупанти обстріляли Часів Яр: загинули 5 людей

Росіяни обстріляли місто зранку 31 серпня. Снаряди влучили у приватний будинок і багатоповерхівку. Стало відомо про щонайменше 5 загиблих унаслідок обстрілу. Загиблі – чоловіки віком від 24 до 38 років.

РФ завдала удару по Черкаській Лозовій Харківської області

Серед постраждалих двоє дівчат 14 та 15 років. В однієї дівчинки гостра реакція на стрес, в іншої – садна. 40-річна жінка отримала не сумісні з життям травми. Ще одна 41-річна жінка померла по дорозі в лікарню. Внаслідок ворожого удару пошкоджено 12 приватних будинків, господарчі споруди.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 14 =

Back to top button