Світ

ЗМІ: Київ перекинув наступальну бригаду на Схід

ЗМІ: Київ перекинув наступальну бригаду на Схід

Фото: Гвардія наступу

Аналітик гадає, що інші укоплектовані можуть бути в Курській області

Аналітик Forbes Девід Екс стверджує, що йдеться про бригаду Кара-Даг, що воювала раніше на Запоріжжі.

Україна розгорнула на ділянці навколо Покровська одну зі своїх небагатьох наступальних бригад – бригаду “Кара-Даг”. Про це заявив у своїй статті аналітик Forbes Девід Екс.

Бригада Кара-Даг – одна з наступальних бригад Національної гвардії – була сформована 2014 року. Бригада воювала коло Мелітополя в перші дні повномасштабної війни і протягом двох років практично залишалася в одному і тому ж районі. Але тепер її перекинули на схід, бо там тривають найважчі бої, нагадав Екс.

Аналітик гадає, що інші укоплектовані можуть бути в Курській області, де українське вторгнення не зупиняється вже четвертий тиждень.

“Додаючи сили до Курської області й утримуючи їх від Покровська, лідери України роблять ставку на те, що вигоди від їхнього раптового вторгнення на півночі мають більше значення для результату війни, ніж їхні потенційні втрати на сході”, – зазначає аналітик.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті в Донецькій області надзвичайно складна. Водночас на Курщині збільшується територія українського контролю.

Покровськ треба розглядати як напрямок, а не окреме місто – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button