Світ

Венесуела видала РФ колумбійців, що воювали за Україну – ЗМІ

Венесуела видала РФ колумбійців, що воювали за Україну - ЗМІ

Фото: eltiempo.com

Колумбійці привернули увагу венесуельських поліцейських тим, що мали уніформу ЗСУ

Обох чоловіків було затримано у Каракасі по дорозі додому, і екстрадовано до Росії, де їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Російські слідчі затримали двох громадян Колумбії, які воювали на боці України, звинувативши їх у “найманстві”. Про це у п’ятницю, 30 серпня, повідомило ФСБ РФ, передає Радіо Свобода.

За інформацією колумбійської газети El Tiempo, обох колумбійців було затримано в столиці Венесуели, Каракасі, і екстрадовано до Росії. Сестра одного із затриманих повідомила El Tiempo, що колумбійці привернули увагу венесуельських поліцейських тим, що мали уніформу української армії. Олександр Арте та Хосе Арон Медіна, як повідомляється, прямували додому до Колумбії із зупинкою в Каракасі.

Влада Колумбії, Венесуели та Росії подію не коментувала. Про можливу екстрадицію пише також Politico. Затримання та подальше висилання колумбійців у Каракасі, якщо воно справді мало місце, стало першим відомим випадком екстрадиції до країни-агресорки громадян іноземних держав, які воювали на боці України.

ФСБ також опублікувала відео, на якому, ймовірно, колумбійців ведуть коридором СІЗО Лефортово. Спецслужба повідомляє, що проти громадян Колумбії порушено кримінальну справу за найманство. За цим обвинуваченням їм загрожує до 15 років. ФСБ при цьому не пояснила, де і коли було затримано колумбійців.

Нагадаємо, РФ почала вербувати на війну в Україні індонезійців. Перед цим повідомлялося, що росіяни залучають до боїв на Харківщині громадян Єгипту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + nine =

Back to top button