Події

Заява щодо анонсованого візиту путіна до Монголії У звʼязку з анонсованим візи…

Заява щодо анонсованого візиту путіна до Монголії

У звʼязку з анонсованим візитом російського керманича путіна до Монголії, звертаюся до компетентних органів цієї країни із закликом забезпечити виконання ордера Міжнародного кримінального суду на арешт цього підозрюваного у воєнних злочинах.

Нагадаю, ордер на арешт путіна у справі щодо воєнного злочину масової незаконної депортації та переміщення українських дітей було видано Палатою попереднього провадження Міжнародного кримінального суду у березні 2023 року.

Також нагадую, що Монголія, як країна-підписант Римського статуту, згідно з його статтею 86 має зобовʼязання повною мірою співпрацювати з МКС. Це означає затримати підозрюваного та передати його представникам Міжнародного кримінального суду.  

Візит путіна до Монголії стане першим візитом керманича росії до країни, яка ратифікувала Римський статут. Сподіваємося на співпрацю з боку представників компетентних органів Монголії та розуміння керівництвом цієї країни важливості неухильного дотримання своїх зобовʼязань за міжнародним правом та недопущення безкарності за міжнародні злочини.

Генеральний прокурор Андрій Костін

Back to top button